->
GARDA NAŢIONALĂ DE MEDIU, ACŢIUNE ANTIBRACONAJ ÎN DELTA DUNĂRII, ÎMPREUNĂ CU REPREZENTANŢII IMPEL
Săptămâna trecută s-a desfăşurat la Bucureşti întâlnirea experţilor Nature Protection din cadrul IMPEL, un eveniment găzduit şi organizat de Comisariatul General al Gărzii Naţionale de Mediu.
Activitățile principale ale IMPEL se desfășoară în cadrul unei structuri de proiect și se referă la sensibilizare, consolidarea capacităților, schimbul de informații și de experiențe privind punerea în aplicare, colaborarea internațională în materie de aplicare a legislației, precum și promovarea și sprijinirea posibilității de punere în practică a legislației europene de mediu.
Agenda întâlnirii experţilor Nature Protection, din care România deţine un post de Deputy Team Leader și unul de Team Leader a avut mai multe obiective de informări şi dezbateri, printre care şi participarea la o acţiune antibraconaj în Delta Dunării, în plină perioada de prohibiţie piscicolă.
Astfel, 16 reprezentanţi IMPEL, membrii ai programului “EU Action Plan Against Wild Life Trafficking” din Portugalia, Malta, Şerbia, Muntenegru, Grecia, Cehia, Olanda, Letonia şi Lituania au luat parte, în calitate de observatori, la o acţiune antibraconaj a Gărzii Naţionale de Mediu.
Controlul, la care au luat parte 10 comisari, 5 din partea Comisariatului Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării şi 5 din partea Comisariatului General al Gărzii Naţionale de Mediu, a vizat un perimetru cuprins intre Crisan-Dunarea Veche-Canal Magearu-Letea-Lac Merheiu Mic-Lac Merhei-Lac Matita-Lac Trei Iezere-Canal Eracle-Mila 23.
În urma controlului au fost confiscate 14 unelte de pescuit comercial tip vintir de baltă dintre care 4 din zona strict protejată Răducu.
Invitaţii europeni au făcut multe fotografii şi au apreciat biodiversitatea extraordinară a Deltei Dunării şi modul în care aceasta este protejată, într-un habitat magnific.