-> Garda Nationala de mediu 
Guvernul României
GARDA NAŢIONALĂ DE MEDIU
facebook
youtube

1200 de autospeciale verificate, amenzi în valoare de 545.000 lei și 5 transporturi întoarse către ţările de origine, în cadrul unei acțiuni comune a GNM și a Poliției Române

Săptămâna trecută (27.06 – 02.07.2022), Garda Naţională de Mediu, în colaborare cu Inspectoratul General al Poliţiei Române, a desfăşurat o acţiune de control privind  combaterea transporturilor ilegale de deşeuri. 
Acţiunea, coordonată de Comisarul General adjunct Florin Bănică, s-a desfăşurat pe raza judeţelor Teleorman, Mehedinţi, Ilfov, Giurgiu, Dolj, Dâmboviţa, Constanța, Călăraşi precum şi în Municipiul Bucureşti. 
Cei 34 de comisari ai GNM, împreună cu reprezentanții Poliției Rutiere, au oprit în trafic şi au verificat, într-o săptămână, peste 1200 de autospeciale, constatatând că multe dintre transporturi nu aveau documentaţia legală de transport, iar unele erau pline cu  haine vechi, anvelope uzate, DEEE-uri, sau deşeuri rezultate din dezmembrarea unor motorete.
În consecinţă, comisarii GNM au aplicat amenzi în valoare totală de 545.000 lei, au făcut o sesizare penală şi au întors către ţara de origine 5 autospeciale cu tot cu deşeurile pe care le transportau.
La încheierea controalelor, coordonatorul acţiunii, dl. Florin Bănică, Comisar General adjunct al GNM a declarat:
„Acţiunea derulată în cursul săptămânii trecute a fost un real succes. Având în vedere rezultatele şi impactul controalelor, ne gândim să extindem verificările la nivel naţional. Vreau să mulţumesc, pe această cale, Poliţiei Române pentru sprijinul pe care ni-l acordă, de fiecare dată, în derularea activităților de control ale Gărzii Naţionale de Mediu și sunt convins că acțiunile comune privind combaterea transporturilor ilegale de deșeuri vor continua, în perioada următoare.”

Top